Even de buurt laten schudden... Bij WSB Assen zat de stemming er snel in Voor de Suzuki VIP box opstellen in rijen van drie Blubberrit bedrijfsbezoek Nico Bakker Motorbeurs 2016 Stand op de Motorbeurs Utrecht pff wat is het heet En natuurlijk aan het water tijdens de Duitslandrit met Frans en zo kan het ook vergaan op de beurs Mooi met de clubjassen tijdens de superbike races Elk jaar beginnen we met de Kouwe klauwenrit Onze jaarlijkse vaste trip naar de Dolomieten, Italie. Een drankje, naar elkaars gixxers kijken, over elkaars gixxers praten en snel weer verder!

Verslag zuid Holland rit

zuid Holland rit

zuid Holland rit

En dan is het eindelijk zo ver, de Zuid-Holland rit staat op het programma. Voordat ik uit het Geldersche Landschap vertrek, kijk ik toch nog even op de buienradar wat het weer doet. Eén dikke grijze wolk trekt over Nederland heen, maar na half 10 is het zeker droog! Omdat we niet van suiker zijn, besluit ik om toch de rit van 1,5 uur aan te gaan, toch wel met een regenoveral. Tijdens de heenweg sloeg de twijfel toe, het zal toch een beetje regenen? Zal het dan wel doorgaan, ik zie geen opklaringen in de lucht. Zowaar rij ik Zoetermeer in, in spanning of er nog meer clubleden de regen hebben getrotseerd.

En ja hoor, ik zie weer een mooie opstelling van diverse mooie Gixxer’s op een rij. We kregen een warm onthaal bij Arian thuis waar het lekkere warme bakje koffie met heerlijke koeken voor ons klaarstond. Iedereen was weer opgewarmd en opgedroogd, het was weer de hoogste tijd om te gaan rijden. De buienradar vermeldde dat het inmiddels droog was, toch wel een schil contrast met wat wij buiten zagen.

Onder het motto “echte mannen rijden door” reden we met 9 man sterk weg uit Zoetermeer. Er stond namelijk een uitje gepland waarbij elke GSX-R liefhebber nog meer adrenaline door zijn aderen voelt stromen. Bij Hans van Wijk stond namelijk een K7, welke zodanig is verspijkerd, dat elke keer als je naar de motor kijkt, je weer wat nieuws ziet. Wat een prachtige machine! De twee geïnteresseerden van de groep moesten echt worden weggetrokken om nog wat km’s te kunnen rijden die dag. Gaan ze overstag en zien we binnenkort weer een nieuwe GSX-R in de club?

De mooie landschappen van Zuid-Holland schoten aan ons voorbij. Onlangs ben ik overgestapt van een zwarte K8 naar een witte K8, een heel verschil, wat hem zit in de PK’s. Maar na de vierde bocht begon de voorganger met modder te gooien, wat er toch hardnekkig opzat omdat de regen het er niet afkreeg. Dat wordt weer poetsen! Hoewel er weinig drempels waren onderweg, konden we niet echt op het gas, het bleef maar regenen! De route werd gelukkig iets ingekort, de hoogste tijd om lekker op te warmen.zuid Holland rit

Zoals we wel gewend zijn, worden de bikers groepen ver uit elkaar geplaatst. Toch mochten we gezamenlijk gebruik maken van een gedeelte van het restaurant wat al snel werd ingedeeld als garderobe. Alle natte pakken, helmen en wat al niet meer werd uitgelegd om weer te drogen. Onder het genot van een kopje koffie en een lekkere stevige lunch, een goed gesprek en de nodige schuine grappen vloog de tijd weer voorbij. Helaas was niet iedereen in het bezit van een regenoveral, maar aan creativiteit geen gebrek in de groep. Wat je al niet kan maken van een vuilniszak. Behendig als Marcel was, kreeg hij het zowaar voor elkaar om een regenjas te creëren. Gelukkig was het na de lunch weer droog!

We maakten ons op voor deel twee van de rit, op naar Ridderkerk waar een bbq op ons zat te wachten!zuid Holland rit
De route naar Ridderkerk was mooi! Lekkere bochten, mooie landschappen. En daar was de Lekdijk dan eindelijk, wat blijft het toch een mooie dijk! Het voordeel van slecht weer is toch echt dat er minder verkeer op de dijk is! De bochten werden dan ook fanatiek ingezet! Maar toch zit er dan weer iets voor je wat er voor zorgt dat je er niet langs kan. Het was een brede tractor met een platte kar goed gevuld met feestvierende mensen. Zij maakten zich op, onder luid getoeter van ook alle voorgaande voertuigen, voor een bruiloft langs de Lek. Gelukkig sloeg de stapvoets gaande karavaan al na 3 km af en konden we weer verder rijden. Owja, het lawaai van de karavaan werd ruim overtroffen door een groep Gixxer’s die op hun manier aan de vreugde wilde bijdragen aan het huwelijkspaar!

In Schoonhoven was weer even tijd voor een bakje koffie. Altijd leuk om weer even in je oude woonplaats te zijn. Ook het gebakje smaakte weer goed! Het was dat ik deze avond al twee verjaardagen had, anders was ik graag meegegaan naar Ridderkerk om te genieten van de bbq bij Rien thuis. Ik verwacht dan ook dat het weer dolle pret was, en dat er aan eten geen gebrek was! Toch wel een beetje benieuwd naar de sterke verhalen over enorme vlammen die tot de parasol rijken en alle gekkigheid wat er tijdens een goede afsluiting van een dag valt te verwachten.

Iedereen weer bedankt voor de gezelligheid, en Arian voor het voorrijden in Zuid-Holland. Ik heb weer enorm genoten!