Even de buurt laten schudden... Bij WSB Assen zat de stemming er snel in Voor de Suzuki VIP box opstellen in rijen van drie Blubberrit bedrijfsbezoek Nico Bakker Motorbeurs 2016 Stand op de Motorbeurs Utrecht pff wat is het heet En natuurlijk aan het water tijdens de Duitslandrit met Frans en zo kan het ook vergaan op de beurs Mooi met de clubjassen tijdens de superbike races Elk jaar beginnen we met de Kouwe klauwenrit Onze jaarlijkse vaste trip naar de Dolomieten, Italie. Een drankje, naar elkaars gixxers kijken, over elkaars gixxers praten en snel weer verder!

Zuid-Hollandrit 12-5-2018

Zaterdagmorgen ben ik rond 8 uur vertrokken naar Shell de Schaars langs de A12, om daar samen met Erik koffie te drinken. Alleen vertrokken omdat Pascal problemen had met het schakelen met zijn Gixxer… we hadden afgesproken samen op te rijden, voor hem zou het zijn eerste rit met onze club worden.
Helaas mocht het er dus vandaag nog niet van komen.

Omdat ik nu wat meer tijd had, ben ik iets eerder de deur uit gegaan en binnendoor naar de Schaars… vast even in het ritme komen voor de dag.

Na de koffie gaan we snel door naar McBodegraven, waar we ondanks dat we er vroeg bij zijn lang niet de eersten blijken te zijn… er lopen toch al gauw zo’n 8 clubleden rond…

Leuke verrassing aan het begin van de clubdag is wel dat oorspronkelijk voorrijder Arian toch nog even langs komt om ons een fijne rit te wensen en natuurlijk even bij te praten!

Voor de introducees en leden die voor het eerst meerijden leggen we nog even de clubritregels uit om de rit zo veilig mogelijk te laten verlopen…. en de groep bij elkaar te houden.

Het eerste deel wordt door Rob voorgereden, we rijden vandaag met dertien Gixxers rond…. mooi sliertje om van achteruit de groep te zien?
We vertrekken via het industrieterrein naar de buitengebieden, de eerste rotondes zijn nog best druk met verkeer waardoor de groep een beetje uit elkaar trekt.

Geen probleem, Rob heeft zijn motor al aan de kant staan om te hergroeperen… en het gas kan er weer op!
We zijn nog maar net buiten de stadsgrenzen of ik moet al op een rotonde gokken of er links of rechtsaf geslagen is… geen goed voorteken?

We gokken achteraf gezien deze rotonde goed en zetten het gas iets verder open…. na weer een auto in te hebben gehaald nog een paar mooie doordraaiers… en ik zie echter nog steeds niemand…
ja, toch wel… Ilona in mijn spiegel, die is mij wel gevolgd… maar daar achter ziet het er nu ook uit dat we er een paar kwijt zijn…
Even overleggen wat te doen, terug of verder gokken? We besluiten de brug over te gaan, maar daar denkt de bestuurder van die rijdende “chicane” van daarnet echter anders over…
Hij parkeert zijn auto dwars op de weg net voor me …dan komen ook André, Jos en Roel aanrijden… na een gefrustreerde man aangehoord te hebben draaien we om zijn “bolide” heen en volgen de andere drie.

We besluiten toch om om te draaien, want hier is ook niemand te bekennen.
Terug bij de laatste genomen rotonde herkent Roel ineens een zijstraat en we duiken achter hem aan.
Even verderop komt John ons tegemoet, gevolgd door Rob die ons duidelijk gingen zoeken…
Mooi begin dus van de rit, de toon is gezet… en dat helpt… heb ik ook weer wat te schrijven?

Als groep vertrekken we weer na iedereen nogmaals op het hart gedrukt te hebben toch echt zijn spiegels in de gaten te houden… de rest van de dag gaat het goed?
We komen over vele slingerwegen, over dijkjes en door dorpjes… Zuid-Holland is gevarieerd!
We komen weer echt op de plekken waar je als buitenstaander niet zomaar terecht komt, erg leuk!
Na zo’n 100km is het tijd voor de lunch in Papekop, rond half één is het inmiddels en ook de laatste introducee sluit aan… met z’n veertienen lunchen!

Gezelligheid gegarandeerd op het zonnige terras,met soms wat muzikale gasten op de achtergrond in het restaurant….?
Alles verliep best rustig en vredig naar mijn idee, wat oudere mensen die zo nu en dan om een praatje verlegen de groep aanspreken… best belangstellend ook naar wat wij doen trouwens.
We keken dan ook bijzonder vreemd op dat de sfeer nota bene door de bediening ineens erg dreigend werd, nog niet eens iedereen had zijn bestelde eten ontvangen…en de dame dreigde ineens met “ik ga er twee uitsmijters bijhalen!”..
…dat laten we ons niet zomaar gebeuren natuurlijk, dus de dame er op aangesproken dat het erg ongepast was om zo te reageren…?… ze heeft het nu nog niet door denk ik?
We hebben heerlijk gegeten en veel gelachen, heerlijk dit gezelschap!

Na de lunch neemt Roel de groep onder zijn hoede, iedereen staat klaar voor vertrek… nou ja, bijna iedereen… tijdens de lunch hebben we het gehad over diverse soorten van olieverbruik… het hebben van een “olie-probleem” is bij niet iedereen even bekend??
We kijken na het eten voor de zekerheid maar even met hem mee naar het peilglaasje, en constateren dat veel verder rijden waarschijnlijk niet de beste keuze is?…
We spreken met Kevin af dat hij rustig naar Bodegraven hobbelt en daar olie gaat halen, om vanavond bij de BBQ weer aan te sluiten…
Alsnog vertrekken we, weer met dertien Gixxers in de middag… onderweg vlak voor het punt dat we gaan tanken, gaat Jos voor de wisselbeker “laat remmen”… én met glans gewonnen, alsnog gefeliciteerd Jos?

DrDree ziet nog even voor zich wat er allemaal had kunnen gebeuren als Jos nog langer had gewacht met remmen…
…nou helemaal niets, overdrijven is ook een vak(!), uiteindelijk bleek de route na het tankstation gewoon weer terug naar deze afslag te gaan.
De eerder gevolgde weg gaan we vervolgen… niets aan de hand dus, dat theater ook altijd onderweg?

We rijden lekker vlot door zonder al te veel oponthoud verder door het overige verkeer…
..de wegen zijn vanmiddag net iets breder waardoor die enkele auto wat makkelijker als groep is in te halen dan vanmorgen op de wat smallere binnenweggetjes…
De temperatuur is merkbaar fors opgelopen, en tijdens het wachten bij de veerpont wordt het dan ook behoorlijk warm in onze pakken…

Na de oversteek is het nog maar een klein stukje naar waar de Chileense-Asado op ons staat te wachten, we denken gezien de reacties op deze foto dat de rook hier al waar te nemen was?
Het laatste sprintje wordt ingezet wanneer de hekken van het pontje open gaan…
…onderweg nog even stoppen voor de traditionele “km-tellerfoto”… de 115.000km kwam onderweg op m’n L01 te staan? wat een kanjer!
Na weer een half uurtje rijden, zijn we bij Rien in de straat, en daar staat hij ons al op te wachten… wat een ontvangst weer?
We strijken neer in de buitenkeuken, en beginnen eerst maar even met wat vocht aanvullen… en overtollige delen motorpak uit te trekken.
Het is snel weer bere gezellig, enkele leden gaan spoedig naar huis om thuis te gaan eten… we blijven met een groep van zo’n 10 leden over, erg gezellig en zo leer je elkaar weer wat beter kennen ook!
Ook Arian sluit vanavond aan met Marieke en Mikki, fijn dat jullie er vanavond bij waren… de Zuid-Hollandrit hadden we al zonder jou als “oorspronkelijke voorrijder” moeten stellen… top afsluiting van de dag!
Wim kwam vandaag terug van vakantie,en sloot ook nog bij de Asado aan… erg gezellig!
Rien heeft weer alles uit de (koel-)kast gehaald om het ons naar de zin te maken, wat een fantastisch goed verzorgde Asado-avond?Top geregeld Rien?

…zie ik daar de eerste aanmeldingen al komen voor de Zuid-Hollandrit 2019??…

Het was weer een prachtig stukje clubgeschiedenis om toe te voegen aan de toch al rijke historie… wat een dag weer zeg!
…mijn angst om niets te hebben om te schrijven bleek gelukkig weer eens ongegrond? genoeg beleeft voor een mooie aanvulling op de clubgeschiedenis!

Ik heb er van genoten, en denk dat ik dan namens alle deelnemers spreek…

De beide voorrijders Rob en Roel wil ik bedanken voor oppakken van het uitzetten en voorrijden van de rit in plaats van Arian, mooi stuk stuurwerk hebben jullie ons voorgeschoteld in zo’n korte voorbereidingstijd!
Rien wil ik bedanken voor de enorme gastvrijheid waar we weer volop van hebben mogen genieten, bedankt voor de voorbereidingen en de perfecte uitvoering! we hebben gesmuld van al het lekkers!

Groet, €uromaster