Even de buurt laten schudden... Bij WSB Assen zat de stemming er snel in Voor de Suzuki VIP box opstellen in rijen van drie Blubberrit bedrijfsbezoek Nico Bakker Motorbeurs 2016 Stand op de Motorbeurs Utrecht pff wat is het heet En natuurlijk aan het water tijdens de Duitslandrit met Frans en zo kan het ook vergaan op de beurs Mooi met de clubjassen tijdens de superbike races Elk jaar beginnen we met de Kouwe klauwenrit Onze jaarlijkse vaste trip naar de Dolomieten, Italie. Een drankje, naar elkaars gixxers kijken, over elkaars gixxers praten en snel weer verder!

Nakaarten over de Kouwe klauwenrit 2019

Het nieuwe seizoen is eindelijk begonnen met de eerste rit van het jaar, en wat voor één.

We verzamelen afgelopen zondagmorgen rond half elf in Nieuwegein bij de McDonald’s… 

Het is gezellig, er wordt koffie gedronken en de eerste sterke verhalen van het seizoen worden gedeeld… vermakelijk!

Na ongeveer driekwartier neemt Frans het woord om ons welkom te heten en de club afspraken met betrekking tot het rijden in groepen met ons en de beide introducees te delen.

Na Frans zijn verhaal aangehoord te hebben maken we ons gereed om te vertrekken… wanneer er even later gewoon 18 Gixxers warm staan te draaien, vergeet je nooit meer dat je op de Symfonielaan staat

… Die straat heet niet voor niets zo natuurlijk… #

We vertrekken in 1 groep, iedereen goed op zijn achterligger letten en het zou goed moeten komen…. en warempel, unieke dag, het werkt vandaag!

We rijden met een zorgvuldig gekozen ommetje richting de lekdijk om daar even lekker de bochtjes te pakken… echter voor het opdraaien van de dijk verschijnt er een obstakel in de vorm van een Intruder voor onze neus…

…en was het er bij 1 gebleven had ik hem waarschijnlijk niet genoemd in mijn verslag… het was zo’n gast die de weg blokkeert om zijn/haar medereizigers rustig voorbij te laten rijden…

…en bovenal ze reden dezelfde richting als wij op wilde, flink kansloos om zo’n groep in te gaan halen als Gixxergroep… dus maar even de boel aan de kant gezet.

Sommige leden waren er echt van onderste boven… maar die trekken wel weer bij, doen ze onderweg tenslotte ook 

image.png

Na een momentje “rust” vertrekken we achter de groep Intruders aan, ze zijn waarschijnlijk ergens de dijk ook weer afgegaan want we komen ze niet tegen op het deel wat wij op deze dijk afleggen.

Na weer een stukje sturen in het “buitengebied” draaien we verderop weer de dijk op… om weer te wachten op die kl@*#$ Intruders wat zijn dat er veel zeg… geen wonder dat dijkbewoners lopen te klagen…

Ik heb mijn motor maar uitgezet… #duurtlang! … er komt gelukkig een eind aan deze sliert shoppers… én het gas er maar weer op!

In de buurt van Oosterwijk gebruiken we de lunch, hier is het ook dat de zon definitief doorbreekt…. 

In de middag wordt het steeds warmer, uiteindelijk pakken we nog een terrasje, lekker uit de wind nabij Wijk bij Duurstede…

image.png

Na even lekker in de zon gezeten te hebben vertrekken we voor het laatste stuk van de route..

Niemand had verwacht dat het wel een heel klein stukje “laatste stukje”zou worden… voor we echt Wijk bij Duurstede bereiken komt Roel vanuit het achterveld voorbij…

Dat betekend nooit een goed bericht, na omdraaien blijkt dat Erik onderuit is gegaan… hij staat gelukkig naast zijn Gixxer te bellen als wij weer terug zijn.

Een raar einde zo afscheid nemen op de dijk, ondanks de schuiver toch een prachtige rit geweest voor de meeste deelnemers vandaag.

Bedankt allemaal weer voor de mooie seizoensstart, de gezelligheid en het heerlijke sturen onderweg…. ik heb er van genoten!

Bij van der Valk genieten we nog even na van de mooie momenten van vandaag, leuk om op zo’n zonnige dag terug te kijken aan het begin van ons 25e seizoen.