Even de buurt laten schudden... Bij WSB Assen zat de stemming er snel in Voor de Suzuki VIP box opstellen in rijen van drie Blubberrit bedrijfsbezoek Nico Bakker Motorbeurs 2016 Stand op de Motorbeurs Utrecht pff wat is het heet En natuurlijk aan het water tijdens de Duitslandrit met Frans en zo kan het ook vergaan op de beurs Mooi met de clubjassen tijdens de superbike races Elk jaar beginnen we met de Kouwe klauwenrit Onze jaarlijkse vaste trip naar de Dolomieten, Italie. Een drankje, naar elkaars gixxers kijken, over elkaars gixxers praten en snel weer verder!

Een ooggetuige verslag van de GSX-R contact kartmiddag van 13 maart

...en hier 6 gelukkige winnaars, c.q. medaille ontvangers!

Kartfabrique

Om 12.15 kwam ik als eerste aan bij de Kartfabrique in Utrecht. Kennelijk was het adres alleen met een goede navigatie bereikbaar want op de afgesproken aankomsttijd waren er nog slechts enkele clubleden aanwezig. Er reden ook 4 kinderen van onze leden mee; een voorwaarde om met de volwassenen mee te rijden was echter, dat de kinderen tenminste 1,60 meter lang moesten zijn. Jerry Koning voldeed hier eigenlijk net niet aan maar gelukkig kun hij na even passen en de stoel van de kart verschuiven toch met onze groep meedoen. 5 minuten voor de start van de 1e manche waren we op 1 na compleet en na snel omkleden in een kart-outfit konden we van start gaan.

De eerste heat was een kwalificatierit waarin iedereen een goede rondetijd moest neerzetten; deze tijd werd dan bepalend voor een startpositie van de 2e heat. Direct na de start ging de strijd om een goede rondetijd los en met veel driften, inhaalacties en diverse klappen in de bandenstapels aan het einde van een linke chicane. Na 12 minuten kwam Edwin met de beste rondetijd en een big smile aan de finish van de 1e heat. Nu eerste even in de kantine bijkomen met een colaatje en sterke verhalen vertellen over inhaalacties, duwen en botsen.  Er werden trouwens in diezelfde kantine nog veel meer verhalen verteld maar daar ga ik hier niet over uitweiden…….

Alle deelnemers zitten vol adrenaline te wachten op het startschot....
Alle deelnemers zitten vol adrenaline te wachten op het startschot….

In de 2e heat moest het dan echt gebeuren en ging iedereen er helemaal voor. Nu ging het natuur

lijk om het “echhie” en de strijd op de baan was heftig! Edwin is in de eerste ronden nog een paar keer bedreigd maar kon zijn koppositie uiteindelijk wel veilig stellen. Na een spannende race werd Edwin als eerste afgevlagd, gevolgd door Arian en Wesley. Bij de jeugd was Damian het snelst, gevolg door Noah en Robin. Bij de podium ceremonie kregen zowel de eerste 3 volwassenen maar ook de eerste 3 jeugdigen elk een medaille uitgereikt door de wedstrijdleiding. Een missertje was toch wel, dat er een kiss-miss ontbrak maar ja, een kleinigheidje hou je altijd………

Maaltijd

Om 4 uur werd een voortreffelijke maaltijd geserveerd bestaande uit gehaktballen volgens oma’s recept, geflankeerd met hachee, aardappelpuree, rode kool, salade en friet. Iedereen liet zich dit goed smaken en het geroezemoes aan tafel verstomde merkbaar ten teken dat het lekker was. Ondertussen had Nico bij de organisatie nog kunnen regelen dat er voor de die-hards nog een heat om 17.00 uur en 17.30 gereden kon worden; met een ander groepje mee. Zo kon Arjan, die net te laat voor de 2e heat was gearriveerd, ook nog aan zijn trekken komen.

Al met al een erg geslaagd start-evenement voor 2016!! We kijken inmiddels uit naar de volgende; de kouwe klauwenrit op 3 april.

In de kantine werd gezellig gekletst
In de kantine werd gezellig gekletst