Even de buurt laten schudden... Bij WSB Assen zat de stemming er snel in Voor de Suzuki VIP box opstellen in rijen van drie Blubberrit bedrijfsbezoek Nico Bakker Motorbeurs 2016 Stand op de Motorbeurs Utrecht pff wat is het heet En natuurlijk aan het water tijdens de Duitslandrit met Frans en zo kan het ook vergaan op de beurs Mooi met de clubjassen tijdens de superbike races Elk jaar beginnen we met de Kouwe klauwenrit Onze jaarlijkse vaste trip naar de Dolomieten, Italie. Een drankje, naar elkaars gixxers kijken, over elkaars gixxers praten en snel weer verder!

Kouwe Klauwenrit

Kouwe Klauwen?

De ochtend na de rit naar TTMotoren (zie vorig bericht) weer vroeg op… vandaag afgesproken bij de oprit Ede/ Wageningen langs de A12… bij mijn aankomst staat er 3 man te blauwbekken… en ze springen bij het voorstel om richting Nieuwegein/koffie te gaan direct op de Gixxers en we gaan… het is fris… zeg maar gerust “kouwe klauwenweer”. 

De opkomst is weer enorm bij de eerste rit van het seizoen, veel leden, ook veel nieuwe leden en enkele geïnteresseerde die (nog) geen lid zijn maar een dagje mee komen rijden om kennis te maken… een gezellige bende gsxr-rijders bij elkaar!

Frans heet iedereen welkom en staat op het punt te gaan vertellen over de groepsregels om de rit ordelijk te laten verlopen… op dat moment komt Roel er nog net snerpend aanrijden en zet zijn “bike” er bij… en sluit zo nog net op tijd aan voor de nodige uitleg…   

We vertrekken dus in 2 groepen vandaag om het geheel een beetje georganiseerd te laten verlopen… dat was althans de opzet voor vandaag.

Groep 1 vertrekt als eerste om geen verwarring in de logica te creëren van de introducees en nieuwe leden… groep 2 vertrok daar zo’n 5 minuten later achteraan… tot zover de dingen die geheel volgens plan verliepen…

De parkeerplaats af naar rechts… paar bochtjes en een rotonde verder staan we voor een gesloten brug met omleiding… de borden wijzen duidelijk naar links het fietspad op, in de vaart zie ik niet zo snel of dit wel voor al het verkeer geldt… maar iedereen volgt mij en zij hadden vast meer tijd om op dat bord te kijken, zal dus wel goed gaan zo… toch?.. 

Achteraf hoor ik dat er mensen in de groep met “licht en belsignalen” gewaarschuwd zijn door attente wielrenners die met handgebaren hun iets duidelijk probeerde te maken… maar ja die oordoppen helpen ons dan weer niet om het te begrijpen.

Na dit avontuur gingen we weer de “grote weg” op en nog door wat straatjes om vervolgens weer op de parkeerplaats bij de McDonald’s te staan… 

Even de navigatie resetten en dan maar opnieuw vertrekken… inmiddels een kwartier verloren op de 2e groep, dus het gas gaat er op… en er verschijnen weer witte blokken in mijn scherm… afritje te vroeg gepakt, de hele groep maar aan de kant gezet en Ilona gevraagd om haar navigatietoestel met die van mij te wisselen… gelukkig was de route met haar gedeeld.. dus vanaf daar ging het redelijk goed… 

Frans had ook voor vandaag een leuke afwisselende route gemaakt, over de Veluwe en richting Putten voor de lunch bij de lokale chinees… 

Eindelijk aangekomen in Putten zoeken naar het chinees restaurant met een 15-tal Gixxers voor de deur… zo moeilijk kan het toch niet zijn om die te vinden zou je denken… 3 rondjes door het centrum voordat

Foto’s

De foto’s spreken boekdelen, de rijen gixxers die opgesteld stonden in Nieuwegein en ook in “Putten centrum” waren een lust voor het oog… echt gaaf om ze allemaal op een rij te zien staan!

Klik voor de foto’s -> https://www.facebook.com/pg/GSX-R-Contact-285595458208906/photos/?tab=album&album_id=1117261081709002

Maar nog veel leuker om ze allemaal achter elkaar te zien rijden… klik dan hier->  https://www.facebook.com/andre.mol.7/videos/1289066344480391/

In Putten liep het hele dorp uit om te kijken wat er aan de hand was in het centrum… het was mooi weer dus tijd voor een wandelingetje zullen ze daar wel gedacht hebben… het personeel liep trouwens ook overal in de straat foto’s te maken… dit hebben ze nog niet eerder meegemaakt…

Na een gezellige tijd bijpraten en verder kennismaken met elkaar, kwam er ineens ter sprake dat er een motor in de rij stond met olie op de vorkpoten… John “de dokter” in de groep ging gelijk een “verbandje” leggen om te zorgen dat de olie zich niet over schijf en remblokken zou gaan verdelen… bij nadere kennismaking met de motor viel ook de stand van de vorkpoten op… nogal ver naar beneden gezakte kroonplaat… dat stuurde ook niet echt comfortabel bleek later, daar konden we ons wel wat bij voorstellen… dat dan weer wel!

Groep 2 sloot inmiddels aan en we gingen naar binnen… gezellig gegeten met z’n allen… wat een feest is dat toch altijd, lange tafels met vrienden en e GSXR als gespreksstof… je kan het slechter treffen!

Na het eten wordt de vorkolie lekkende gsxr door zijn eigenaar voorzichtig naar huis gereden… onder het motto “samen gekomen samen naar huis” is dit ook voor Kelly einde rit… (..en verstandige keuze samen). 

De rest van de middag op gevoel naar Veenendaal…. mooi glooiend tussen de weilanden door richting Achterveld.. ineens Edwin naast me, doet hij anders nooit dus ik zet mijn Gixxer aan de kant… foute boel voel ik al, hij bevestigd het en we draaien om….

We moeten echt een eind terug…vlak bij waar de mooie weg begon is een introducee de controle over zijn motor verloren… een muurtje geschampt, en vervolgens tegen de boom die in het verlengde daarvan stond terecht gekomen…. Ilona is al eerste hulp aan het verlenen… altijd fijn om een professional in je midden te hebben die weet wat te doen in zo’n situatie …

Met de gixxer kan niet meer gereden worden dat zie je in 1 oogopslag… met Marwan gaat het redelijk goed. Als je de schade aan zijn motor zag, mag hij niet klagen over zijn gebroken onderarm… 

Er stond een groep motorrijders uit de omgeving te pauzeren toen wij langskwamen… die hebben het zien gebeuren… en er bied spontaan iemand aan om de motor op te halen als de verzekering er (te)veel geld voor vraagt… zodat de motor later bij hem opgehaald kan worden met eigen vervoer…. een mooi gebaar, van een mede-gixxerrijder blijkt even later als hij terug is met een grote trailer… na wat gegevens uit te wisselen voor Marwan spreken we met hem af dat hij de rest van het jaar lid wordt voor zijn bewezen diensten aan deze man… dus bij deze Raymond, welkom bij de club!

 Wat een dag… wat hebben we gelachen, en heerlijk gereden in het voorjaars zonnetje (!) … maar wat zaten we ook in de zorgen om Marwan…