Even de buurt laten schudden... Bij WSB Assen zat de stemming er snel in Voor de Suzuki VIP box opstellen in rijen van drie Blubberrit bedrijfsbezoek Nico Bakker Motorbeurs 2016 Stand op de Motorbeurs Utrecht pff wat is het heet En natuurlijk aan het water tijdens de Duitslandrit met Frans en zo kan het ook vergaan op de beurs Mooi met de clubjassen tijdens de superbike races Elk jaar beginnen we met de Kouwe klauwenrit Onze jaarlijkse vaste trip naar de Dolomieten, Italie. Een drankje, naar elkaars gixxers kijken, over elkaars gixxers praten en snel weer verder!

3-daagse naar Winterberg/Sauerland

Zaterdagochtend 08.00 uur; het is nog fris buiten maar de zon is al even op en zal tenminste de komende 2 dagen zijn stinkende best doen. Wim, Roel en Bob hebben hun Gixxer’s naast die van Frans geparkeerd en schuiven aan bij de keukentafel voor een vers bakkie koffie met een heuse ‘Romeo’ koek.

Mooi blauw is niet lelijk

Om half negen krijgen we het startsein om te vertrekken en rijden in één ruk door naar afrit Bolder langs de A1 ter hoogte van Holten. Daar kunnen we ff tanken – zowel de motoren als wij zelf – en Bob trakteert zijn lijf nog op een extra truitje onder zijn motorjas….. toch nog wel een beetje fris.

Daarna nog maar een klein stukje snelweg tot voorbij Enschede en we gaan dan secundair rijden. Voorbij Borghorst worden het soms echt smalle boerenweggetjes en door prachtige glooiende gras- en maisvelden. Hier stoppen we even voor een eerste ‘foto-momentje’. 

valkie
terrasjes weer

Wat verderop bij Schwege vinden we een geschikt restaurant waar we een lekkere Duitse lunch genieten. We hebben er inmiddels een slordige 290 kilometer opzitten.

Na de lunch kunnen we er weer even tegen en vervolgen onze reis. 

hoppakee
4 op een rijtje

Bij Gütersloh buigen we wat meer af naar het zuiden en de wegen worden steeds maar leuker en bochtiger naarmate we meer het Sauerland inrijden. Uiteindelijk rijden we via Brunskappel, Siedlinghausen en Altastenberg naar het hotel in Winterberg waar we rond de klok van 18.00 arriveren.

Bob op z’n plekkie

Even lekker opfrissen en omkleden waarna we van een welverdiend biertje genieten en vervolgens gaan we genieten van een uitgebreid diner-buffet. Daarna lekker uitbuiken in de bar en nog een beetje ouweh….ren met een wijntje.

De volgende ochtend zitten we aan een lekker ontbijtbuffet en zo rond 09.30 stappen we weer op de Gixxers – zonder bagagetasjes achterop – om een mooie rondrit te gaan maken. Na zo’n 6 kilometers stuiten we al op een wegafsluiting met (kunststof) hekken.

Natuurlijk gaan we de uitdaging aan en maken aan één kant het hek open en rijden door een paar stukken gravel wat overigens goed te doen was. Aan het einde van het traject moesten we ook weer een hek openmaken om onze route te kunnen vervolgen.

hekje weg
hekje weg

Geen probleem natuurlijk en we hebben het hek weer netjes terug dicht gezet……. 

hoppakee
hekje terug

We maken dit keer een koffiestop (mét Apfelstrudel natuurlijk) in het gezellige plaatsje Willingen op een leuk terras langs de doorgaande weg, waardoor we ook konden genieten van allerlei passanten met en zonder rolkoffertjes….. Een half uurtje verder langs de route reden we over de stuwdam van de Diemelsee, waar we ook wat leuke foto’s hebben gemaakt. Bij Dorfitter komen een stuk op de B252 te rijden met prachtige doorlopende bochten…… ‘Nee, agent, we hebben daar echt niet te hard gereden….’ Bij Herzhausen slaan we linksaf om via Vöhl bij de oever van de Ederstausee aan te komen. Enkele kilometers verder vinden we een gezellig terras waar we van de authentieke Bratwurst mit Pommes hebben gesmuld.  Vervolgens ging de route nog een stuk verder langs de oevers en de stuwdam van de Ederstausee. Even verderop bij het dorpje Edertal wéér een wegafsluiting… ook hier wagen we het erop maar de reden van deze afsluiting  was een dorpskermis of zo met veel mensen op straat die ons terugscholden naar waar we vandaan kwamen…  Oké, dan maar een stukje omrijden en vervolgens konden we de route weer oppakken om een prachtig en snel traject door het Kellerwald te rijden. De stemming (en het tempo) zat er goed in en we maakten even behoorlijk meters. Maar na een half uur of zo toch wel even aan een verfrissend drankje toe, dus even een blikje cola gescoord bij een Kebab zaakje onderweg.  Daarna nog een mooi traject over de hoog gelegen B480 gereden en afgesloten met een mooie weg omhoog via Westfeld en zo weer terug naar het hotel. Daar eerst maar even een verfrissend biertje op het terras.

beetje regen dachten we, maar toch niet

Voor de maandag waren de weersvoorspellingen wat minder gunstig; er zou een regengebied vanuit NL naar het oosten trekken en daar moesten we doorheen, dus na het ontbijt toch maar met regenkleding opgestapt zodat we niet konden worden verrast onderweg. Bob was erg optimistisch en had geen regenkleding meegenomen…. Na de buienradar berichten ging hij toch eens informeren bij ‘gevonden voorwerpen’ van het hotel maar tevergeefs; er had niemand een regenjas achtergelaten… We hadden voor de ochtend een prachtig traject uitgezet en zouden in Radevormwald gaan lunchen. Het ochtend traject was inderdaad de moeite waard en wonder boven wonder hielden we het nagenoeg droog! De koffiestop deden we op een ‘hoge en droge’ plek met een prachtig uitzicht over de Biggesee.  

beetje regen, geen probleem voor Frans

Daarna nog een prachtige route langs het stuwmeer en door bossen met prachtige bochtige wegen om voor de lunch neer te strijken het fantastisch Asiatisch restaurant, genaamd Tasty Garden.

beetje stil nog om 13 uur

Dit restaurant deed zijn naam eer aan; we hebben ons tegoed gedaan aan een fabuleus buffet voor ‘wênag’ en gingen daarna met een bolle buik weer op de motor voor het laatste traject – hoofdzakelijk via de snelweg – naar Zevenaar, waar we om 16.15 neerstreken voor een bak koffie.

Voldaan na een super-gezellig en geslaagd lang weekend!!